top of page
Live Concert

ÍGY DOLGOZUNK

Handshake

IGÉNYFELMÉRÉS

Az igényfelmérés során meghallgatjuk természetesen először a zenét amihez a videoklip majd készülni fog, az előadó ötleteit, terveit, ha már vannak. Ilyenkor kerül tisztázásra a klip-el átadni kívánt téma és a zene mondanivalója. Az előadó elképzelése alapján mi is javaslatokat teszünk, hogy a klip minél átütőbb és filmszerűbb lehessen. Felmérjük mekkora volumenű munkáról van szó és annak függvényében tervezünk a költségekkel és vonunk be további stáb tagokat (operatőröket, rendezőt, gyártás vezetőt stb.). Ezután készítjük el az árajánlatot.

ELSŐ LÉPÉS

Actors Rehearsing

MÁSODIK LÉPÉS

FORGATÓKÖNYV KÉSZÍTÉS

Amennyiben az árajánlat elfogadásra kerül úgy kezdetét veszi a tervezés és a forgatókönyv készítés. A forgatókönyv kulcsfontosságú, az előzetesen megbeszélt tervek, ötletek alapján készül. Két oszlopból áll össze, az egyiken a zene éppen aktuális szöveg részlete jelenik meg, a másikon pedig a vizuális elemek (snittek, jelenetek, képek, feliratok, animációk stb.). A forgatókönyvből természetesen több verzió is készülhet, ám egy videoklip készítésénél általában sokkal kötetlenebbek az események és sokszor a rögtönzött jelenetek alakulnak a legjobban.

Photo Studio

GYÁRTÁS ELŐKÉSZÍTÉS

A forgatókönyv kiforrása és a tervezés lezárulta után kezdődik a gyártás előkészítés folyamata.

A helyszín(ek) kiválasztása / bérlése / lefoglalása, eszközök, berendezések, díszlet összegyűjtése / bérlése, szereplők, statiszták, modellek...stb. felkérése, logisztikai tervezés, stylist, sminkes, fodrász felkérése. A gyártás vezető szerepére nagy volumenű megrendelés esetében egy külső személyt kérünk fel a feladatok ellátásara, amennyiben úgy látjuk, hogy stábunk megtudja oldani az összes folyamatot az alap létszámmal és ez nem megy a kivitelezés kárára, úgy erre nincs szükség.

HARMADIK LÉPÉS

Film%20Production_edited.jpg

FORGATÁS

A forgatás egy vagy több napot is igénybe vehet (ez függ attól is, hogy hány helyszínen fognak zajlani az események vagy vannak-e pl. nappali és éjszakai jelenetek is). Az előzetesen megbeszéltek alapján fognak történni a forgatási folyamatok. Lyrics videoklip esetén nincs mindig szükség külső helyszíni forgatásra, ilyenkor bizonyos időközönként konzultálunk a megrendelővel a klip aktuális állapotáról. 

NEGYEDIK LÉPÉS

Editing a Movie

VÁGÁS / UTÓMUNKA

A videoklip készítés folyamata a vágással/utómunkával fejeződik be. Itt öntjük az összes felvett snittet egy végső formába. Leválogatjuk az elkészített felvételeket, elkészítjük az animációkat, elhelyezzük a filmen az esetleges narrációt alárakjuk a zenét, illetve itt kerül sor a fényelésre, színezésre, korrekciózásra.

ÖTÖDIK LÉPÉS

AJÁNLAT KÉRÉS

Kérj személyre szabott árajánlatot! Keress minket bizalommal telefonon, e-mailben vagy üzenetben!

Telefonszám: +36 30 441 3837

E-mail cím: info@createmore.hu

bottom of page